2 Mart 2016 Çarşamba

Yeni Avaya Teknolojileri

Sağlık Sektöründe %34’e Çıkan Güvenlik İhlallerini Hedef Alıyor

Avaya SDN Fx Healthcare, en yüksek güvenlik ihlali oranına sahip sağlık sektörü için   tıbbi cihaz bağlantısı, yönetimi ve güvenliğine yönelik ilk akıllı çözümdür.

Gelecek hafta HIMSS 16 konferansında bir araya gelecek olan sağlık teknoloji liderleri, sağlık merkezlerinde kullanılan ve sayısı gittikçe artan tıbbi cihazlar için BT tarafından bağlantı oluşturulması, korunması ve yönetilmesine yönelik bu eşsiz ağ çözümüyle bizzat tanışacak. Kurumsal  iletişimde dünya lideri olan Avaya tarafından lider sağlık kuruluşlarının önemli katkılarıyla geliştirilen SDN Fx Healthcare sağlık sektöründe Nesnelerin İnterneti (IoT) yönetimi ve güvenliğini ele alan, aynı zamanda sayısı gittikçe artan güvenlik ihlallerine maruz kalma riskini azaltan ilk sektör çözümüdür.

Dijital sağlığın üç ihtiyacı bulunmakta: Güvenlik, hasta deneyimi ve hızla artan maliyetlerin azaltılması. Government Health IT tarafından kullanılan bir raporda sağlık kayıtlarının %34'ünün güvenlik ihlaline maruz kaldığı belirtilmektedir. Bu, tüm sektörler içinde en yüksek orandır. Gerçekleşen ihlallerden ilk 10'u, 111 milyon kaydı etkilemiştir. IDC Health Insights sektör analizcileri, 2016 yılında sağlık hizmetinden faydalanan her üç kişiden birinin sağlık güvenliği ihlali kurbanı olacağını öngörmektedir.

Sağlık sektöründe Nesnelerin İnterneti gittikçe yaygınlaşırken bakım ekiplerine kritik ve hassas bilgiler sunan tıbbi cihazların sayısının da artması, hacker'ların son derece hassas bilgilere izinsiz erişim sağlamasına neden olabilecek potansiyel zayıflıklara zemin hazırlayabilir. Bu durum, görünürde sağlık sektörüyle bağlantısı olmayan HVAC ve PCI sistemleri için de geçerlidir. Geleneksel ağ altyapıları, ağ segmentasyonunu temel güvenlik önlemi olarak uygulama konusunda zorluk yaşamaktadır.
EProtex Genel Müdürü Kristie Moon konuyla ilgili olarak şu yorumda bulunmuştur: "Sağlık kurumlarında güvenlik açıkları konusundaki görüşmelerimizde karşılaştığımız zorluklardan biri, sorun tespit edildiğinde müşterinin önerdiği çözümün genellikle karmaşık ve ölçüsüz olmasıdır. Avaya'nın SDN Fx Healthcare çözümüyle tanışınca ürünün koruma konusundaki başarısından ve sürecin büyük bir kısmının otomatik olmasından çok etkilendik. Sayısı gittikçe artan cihazların ele alınabilmesi ve ileri sağlık teknolojilerinin uygulamaya konmasıyla ortaya çıkan karmaşıklığın azaltılması için sağlık kuruluşları, ölçeklendirilebilir güvenlik çözümlerine ihtiyaç duymaktadır.

Avaya SDN Fx Healthcare'in tıbbi cihazlara yönelik eşsiz güvenlik ve envanter yönetimi çözümü, sağlık kuruluşlarının dijital girişimlerde basit ve güvenli bir şekilde ilerlemesini sağlar, ayrıca:

Güvenliği önemli derecede artırmak ve zayıflıklara karşı koruma sağlamak için tıbbi cihaz, uygulama ve ağ trafiğinin kolay bir şekilde bağlanmasını ve segmentlere ayrılmasını sağlar
Cihaz kullanımı, mobilitesi ve yönetimini basitleştirir ve hızlandırır
Envanter yönetimini otomatikleştirir
Akış takibi ve kontrol imkanı sunarak verimliliği artırır

Ek Alıntılar
"Tıbbi cihaz teknolojileri alanındaki ilerlemelerin hızı en yüksek seviyesinde ancak sektörün potansiyel açıkları kapatmaya yönelik bilinçli çabalarına rağmen güvenlik ihlallerindeki artış da maalesef aynı hızla ilerlemektedir. Pek çok kez sağlık kuruluşları, bu teknolojileri yetkili tıbbi ekipleri ve BT çalışanlarının erişimine açık olan ağlara eklemekten kaçınmakta, bu da hasta bakım ve operasyonlarında potansiyel gelişmelerin gecikmesine neden olmaktadır. Avaya SDN Fx Healthcare bir yandan yönetim ve envanter gerekliliklerini karşılarken bir yandan da hızlı uygulama ve güvenlik arasındaki tavizleri de ortadan kaldırarak dijital ve akıllı sağlık sektörünü bir gerçeğe dönüştürebilen ilk çözümdür.
            Liam Kiely, Avaya Networking Başkan Yardımcısı

"Nesnelerin İnterneti modelinde binlerce cihazı güvenli kılmak çok boyutlu ve kolay yönetilebilir olmalıdır. Uygun bir çözüm en azından trafik segmentasyonu, otomatik cihaz uygulaması ve mobilitesi, otomatik envanter yönetimi ve akış kontrolünü içermelidir. Yazılım Tanımlı Ağın ( Software Defined Network) ağ ucuna entegre edilmesi, çok boyutlu kriterlerin karşılanması için öncü yapı gibi görünmektedir.
Zeus Kerravala, ZK Research kurucusu ve başanalizcisi
"Müşterilerimizin çoğu bilim projeleri konusunda daha az endişeli olsa da makul maliyet yapılarına sahip kolay çözümler istiyorlar. SDN Fx Healthcare sayesinde üyelik ücreti modeliyle yenilikçi bir hizmet sunabiliyoruz. Bu çözüm sayesinde müşterilerimize çağımızın işletim ortamında çok önemli olan iki şeyi, bir çözümü hızlı bir şekilde uygulamaya koyup ölçeklendirebilme imkanını ve öngörülebilir bir maliyet modelini sunuyoruz.
            David Rafferty, Integration Partners Yönetici Ortağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder